Activitats

Gener de 2023

DATAACTIVITATCICLE
Diumenge 8 1a etapa. Barcelona – Laberint d’Horta Camí de Sant Jaume de Barcelona a Montserrat, pel Vallès Occidental
Diumenge 228a etapa. Pla de Santa Maria – Montblanc Ruta del Cister
Diumenge 29 Aeroport – el Prat de Llob – Cornellà de Llobregat El Camí de Sant Jaume de l’Aeroport del Prat a Cornellà de Llobregat

Les excursions del 8 i 29 de gener s’organitzen conjuntament amb el Grup de treball de les Associacions dels Amics del Camí de Sant Jaume de les Comarques Barcelonines ULTREIA. És un nou projecte que sorgeix del treball conjunt entre les associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Terrassa, el Prat de Llobregat, Barcelona, Bages, Sant Cugat del Vallès, Viladecans, Vallès Oriental i Alt Penedès. Compta amb la col·laboració d’Excursionistes.cat.

Camí de Sant Jaume de Barcelona a Montserrat, pel Vallès Occidental

Per tal de donar continuïtat al cicle del Camí de Sant Jaume del Llobregat (Barcelona – Martorell – Montserrat) realitzat al llarg de l’any 2022, us presentem aquest nou projecte d’un cicle d’excursions mensuals adreçat a donar a conèixer aquesta interessant i propera ruta. Té la particularitat que el seu inici i el final és idèntic a l’anterior cicle, però amb un recorregut totalment diferent.

Sortirem de Barcelona i després de creuar la serra de Collserola, s’arriba a Sant Cugat del Vallès. Seguirem per la serra de

Galliners fins a les Fonts de Terrassa, on el Camí de Sant Jaume es bifurca:

  • A. Per Terrassa, Vacarisses i Monistrol de Montserrat, arribarem al monestir de Montserrat, seguint en bona part el traçat del centenari Camí Romeu de Montserrat (2 etapes).
  • B. Seguint el traçat del Camí Català de Barcelona a San Juan de la Peña, per Ullastrell, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató i pel Camí de les Bateries arribarem al monestir de Montserrat (3 etapes).

Diumenge, 8 de gener de 2023

1a etapa. Barcelona – Laberint d’Horta (9,0 km)

Itinerari previst: Barcelona (Plaça del Portal de la Pau – estàtua de Colom, Rambla, c/ Ferran, església de Sant Jaume, Plaça de Sant Jaume, c/ del Bisbe, catedral de Barcelona, Santa Llúcia, Porta Bisbal, Casa de l’Ardiaca, Portal de l’Àngel, Passeig de Gràcia, Casa Ametller, Casa Batlló, església parroquial de Santa Maria de Gràcia, carrer Gran de Gràcia, plaça de Lesseps, església de Mare de Déu de Gràcia i de Sant Josep, avinguda de Vallcarca, Viaducte de Vallcarca, passeig de la Mare de Déu del Coll, Parc de la Creueta del Coll, c/ de Dante Alighieri, c/ de Beatriu, avinguda de l’Estatut de Catalunya, avinguda de Can Marcet, Velòdrom d’Horta, Torre Sobirana d’Horta, Parc del Laberint d’Horta). Uns 9,0 km aprox.

  • Lloc i hora de sortida de Barcelona: plaça del Portal de la Pau – estàtua de Colom, a les 9:00 del matí.
  • Arribada al Laberint d’Horta. Al voltant de les 13:00 o 14:00 hores.
  • Els desplaçaments d’anada i tornada es faran en transport públic, el cost del qual va a càrrec de cada participant.
  • Pressupost: Uns 6-7 € (bitllets de tren).

NOTES DELS ORGANITZADORS

  • Data límit per fer les inscripcions: dijous 5 de gener.
  • Inscripcions i més informació: al grup de WhatsApp específic o al telèfon 609 40 37 50 (de 18 a 20 hores).
  • Tancarem les inscripcions en cas d’arribar a 40 persones inscrites.
  • Cada participant s’haurà d’emportar l’esmorzar, dinar de campanya i beguda.
  • Propera sortida d’aquest cicle: 5 de febrer de 2022. 2a etapa. Laberint d’Horta – Sant Cugat del Vallès (10,4 km).

CREDENCIAL:

  • Es facilitarà credencial a tots/es els/les pelegrins/es per posar els segells acreditatius de pas. Cost: 2 €.

OBSERVACIONS:

  • Caldrà seguir en tot moment les normes establertes per les autoritats sanitàries.
  • Els organitzadors no es fan responsables dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències d’aquests.
  • El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.

TRACK: 1a etapa. Barcelona – Laberint d’Horta (9,0 km)

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/el-vell-cami-catala-de-sant-jaume-1a-etapa-de-barcelona-a-sant-cugat-del-valles-59718430

Els camins de Sant Jaume per Catalunya. Cicle: Ruta del Cister

Diumenge, 22 de gener de 2023

8ª etapa. Pla de Santa Maria a Montblanc (15,8 km)

Dificultat: moderada. (375 metres de desnivell positiu).

Itinerari previst: Arribats a PLA DE SANTA MARIA, agafarem el carrer de la Rèria fins a la Plaça de la Vila, Carrer de la Sardana, Carrer de Terrassa, Carrer de les Escoles, creuarem el Torrent de les Forcada, Rasa d’Aligueres, farem un tram per la Crta. TV-2001 fin arribar a FIGUEROLA DEL CAMP, Carrer Costa del Forn, Ajuntament de Figuerola, Museu d’Arqueologia, Església de Sant Jaume de Figuerola, Carrer Verge de l’Esperança, Mas de l’Eusebio, Mirador d’En Jordà, Roca de l’Oliva (699 m), Coll de l’Era del Caterí, Font del Bou, PRENAFETA, Plaça de la Font d’En Guàrdia, Carrer del Camí dels Horts, Església de Sant Salvador de Prenafeta, cementiri de Prenafeta, Camí del Mas de Gassol a Prenafeta, El Ferrarot, Centre d’Equitació Montblanc, creaurem les vies de l’AVE, Camí del Pinetell, creaurem l’AP-2 per un pas deprimit i arribarem a MONTBLANC, Convent de la Mercè, Carrer de la Muralla de Santa Anna, Camí Baix de la Guàrdia, Pont Vell sobre el riu Francolí, Raval de Santa Anna, Portal de Sant Antoni, Carrer Major i Església de Santa Maria on donarem per concluït aquest cicle d’excursions que ens ha permés recorrer la Ruta del Cister

  • Lloc i hora de sortida de Terrassa:

1ª Parada Av. Abat Marcet (Camp de Fútbol del Terrassa) a les 6:50 AM

2ª Parada Rambla d’Ègara (Mercadona rotonda del Doré) a les 7:00 AM

Tornada: al llarg de la tarda.

  • Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.
  • Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.
  • Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.
  • El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 19 de gener o abans, en cas de quedar exhaurides les places.
  • Inscripcions i més informació: al telèfon 646 61 50 16 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com o andreualcaraz@gmail.com

OBSERVACIONS:

Caldrà observar en tot moment les normes establertes per les autoritats sanitàries i fer ús de la mascareta al pujar a l’autocar. S’aconsella participar a la sortida amb la pauta de vacunació anti_COVID completa.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul·lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.

El camí de Sant Jaume de l’Aeroport del Prat a Cornellà de Llobregat

Diumenge, 29 de gener de 2023

Aeroport del Prat (terminal 2) – el Prat de Llobregat – Cornellà de Llobregat (12 km)

Presentem aquesta excursió que en un futur serà una variant del Camí de Sant Jaume del Llobregat. Ens portarà des de l’Aeroport del Prat (terminal 2) fins al Prat de Llobregat i finalitzarà a l’església de Sant Jaume de Cornellà de Llobregat. Inicialment prevista pel passat 4 de desembre.

Organitzat conjuntament per Excursionistes.cat i les Associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume de: l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Viladecans, Bages i Barcelona.

Us convidem a participar en aquesta excursió matinal.

Itinerari previst: Aeroport del Prat (terminal 2), carretera Vella de l’Aeroport, el Prat de Llobregat (Ronda del Sud, carrer Riu Cardener, carrer del Riu Llobregat, carrer del Riu Túria, Avinguda de l’Onze de Setembre, carrer dels Pirineus, avinguda del Remolar, carrer de Pompeu Fabra, avinguda del Canal, carrer del Doctor Soler i Torrent, església parroquial de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat, carrer Major, carrer de Flaquer, avinguda de Josep Anselm Clavé), riu Llobregat, Camí del Sorral, Passarel·la sobre el Llobregat, Cornellà de Llobregat, on seguirem el traçat de la medieval Via Mercadera pel carrers de la Verge de Montserrat i de Menéndez y Pelayo fins als peus del Castell de Cornellà -enllaç amb el traçat del Camí Català de Sant Jaume-. Posteriorment seguim pels carrers de Mossèn Cinto Verdaguer, de can Roses, la carretera de l’Hospitalet i l’avinguda de Pablo Picasso arribarem a l’església parroquial de Sant Jaume (barri d’Almeda). Uns 12 km aprox.

NOTES DELS ORGANITZADORS

  • Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació RENFE, a les 7:10. Hora de sortida del tren 7:23
  • Arribada a Cornellà de Llobregat: abans de les 14:00 hores.
  • Vocals: Núria Blanch, Ramon Aranda, Isidre Isern, Lluïsa Blanch i Francesc Suárez.
  • Els desplaçaments d’anada i tornada es faran en tren.
  • Pressupost: 10-12 €.
  • Data límit per fer les inscripcions: dijous 26 de gener.
  • Inscripcions i més informació: al telèfon 609 40 37 50. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).
  • Cada participant s’haurà d’emportar l’esmorzar i beguda.

CREDENCIAL:

  • Per aquelles persones que no la tinguin, es facilitarà credencial a tots/es els/les pelegrins/es per posar el segell acreditatiu de

pas. Cost: 2 €.

OBSERVACIONS:

  • Al tren es obligatori portar posada la mascareta en tot moment.
  • Els organitzadors no es fan responsables dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències d’aquests.
  • El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.
TRACK: Aeroport del Prat (terminal 2) – el Prat de Llobregat – Cornellà de Llobregat (12 km)

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cami-de-sant-jaume-del-llobregat-variant-de-laeroport-de-barcelona-a-cornella-de- llobregat-116417644

Deixa un comentari